Παπούτσια

5 Facts τα Οποία ίσως Δεν Γνωρίζατε για τα Ψηλοτάκουνα Παπούτσια

sexy black high heels and champagne on pink backgr PNTDQH

5 Facts τα Οποία ίσως Δεν Γνωρίζατε για τα Ψηλοτάκουνα Παπούτσια

Αν υπήρχε μια φράση για να περιγράψει τη σχέση των ψηλοτάκουνων παπουτσιών και του ανθρώπου αυτή θα ήταν: «Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε». Μπορεί, πράγματι, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια να μην αποτελούν την πιο βολική επιλογή, αποτελούν όμως αναμφίβολα την πιο δημοφιλή… Για το λόγο αυτό δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα και παραμένουν αντικείμενα πόθου από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν. Ας δούμε παρακάτω μερικές πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζατε για αυτά!

1.  Πολλοί άνθρωποι τα συλλέγουν
Ναι, μπορεί τα ψηλοτάκουνα παπούτσια να αποτελούν πόλο έλξης για αρκετό κόσμο, όμως κάποιοι εξαιρετικά φανατικοί – αλά Carrie Bradshaw στο Sex And The City – τα θεωρούν συλλεκτικά έργα τέχνης και τόσο πολύτιμα που τα αγοράζουν χωρίς απαραίτητα να τα φορούν. Τα εκθέτουν ή τα κρατούν προσεκτικά φυλαγμένα στις προσωπικές τους συλλογές.

2. Δημιουργήθηκαν για άνδρες
Αν και σήμερα τα ψηλοτάκουνα παπούτσια θεωρούνται σύμβολο θηλυκότητας και θελκτικότητας, κατά τον 10ο αιώνα δημιουργήθηκαν για άνδρες και φοριούνταν μόνο από εκείνους. Αρχικά από Πέρσες πολεμιστές για πρακτικούς λόγους και αργότερα από Ευρωπαίους αριστοκράτες ως σύμβολο κύρους. Χρειάστηκε να περάσουν πολλοί αιώνες ώστε να καθιερωθούν ως γυναικείο must-have.

3. Όχι, οι γυναίκες δεν τα φορούν για να φαίνονται ψηλότερες
Ακούγεται τρελό, κι όμως είναι αλήθεια! Σίγουρα τα τακούνια χαρίζουν ύψος και αρκετές γυναίκες τα επιλέγουν για αυτό, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι, καθώς τα ψηλοτάκουνα παπούτσια λέγεται ότι βελτιώνουν οπτικά τη στάση του σώματος, ενισχύοντας τη θηλυκότητα, το sex appeal και την αυτοπεποίθηση.

4. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται “Barbie Feet
To “Barbie Feet” δημιουργήθηκε αρχικά για να περιγράψει το μούδιασμα των ποδιών μετά από την πολύωρη χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών. Τα πόδια βασικά μένουν σε μια στάση μέχρι να ξεμουδιάσουν, στις μύτες, όπως ήταν και της γνωστής κούκλας. Πριν μερικά χρόνια όμως, ο όρος πήρε άλλο νόημα, αφού μετατράπηκε σε instagram trend με χιλιάδες γυναίκες να ποζάρουν ξυπόλητες στις μύτες των ποδιών τους, σαν να φορούν τακούνια, ώστε να φαίνονται πιο καλλίγραμμες στις φωτογραφίες!

5. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο ακριβά
Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια με την ονομασία “Chopin” εμφανίστηκαν στην Ισπανία και στην Αναγεννησιακή Ιταλία όπου χρησιμοποιούνταν ως δείγμα πλούτου από τους ευγενείς. Κάποια έφταναν ακόμη και το μισό μέτρο ώστε να προστατεύουν όσους τα φορούσαν από το βρώμικο έδαφος, ενώ για να φορεθούν, αλλά και για να περπατήσει κανείς με αυτά, χρειαζόταν βοήθεια από υπηρέτες.

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σήμερα είναι ξεκάθαρο πως έχουν έναν πολύ διαφορετικό ρόλο και, όταν χρησιμοποιούνται με μέτρο, είναι απλά υπέροχα!

Ανακαλύψτε τα καλύτερα στο κατάστημα SK Kampolis Shoes.

Back to list

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *